On Line

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Τρομακτικά Μυστικά Από Τα Βάθη Των Ωκεανών Που Ελάχιστοι Γνώριζαν Μέχρι Σήμερα

Δεδομένου ότι ζούμε πάνω από το έδαφος, είναι πολύ εύκολο να αντιληφθούμε
την έννοια του ύψους. Μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε όταν ένα κτήριο είναι ψηλό ή όταν ένας άνθρωπος είναι κοντός κ.τ.λ.
Όταν όμως θέλουμε να μετρήσουμε το βάθος, και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα ωκεανό, είναι πολύ δύσκολο να το αντιληφθούμε, αφού δεν μπορούμε να ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάνει.
Το παρακάτω βίντεο, έγινε για να ...

μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις πραγματικές κλίμακες και όσα δεν μπορούμε να καταλάβουμε με γυμνό μάτι.
Το βίντεο έχει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ότι οι πιγκουίνοι μπορούν να βουτήξουν σε βάθος 535 μέτρα. Επίσης, όσο βαθαίνει ο ωκεανός, τόσο μεγαλύτερη πίεση παράγεται και τόσο η φωτεινότητα χάνεται.
Σε βάθος 1000 μέτρων, υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Εκεί ζουν τα γιγαντιαία καλαμάρια. Σε βάθος 2000 μέτρων μπορεί κανείς να βρει το κολοσσιαίο, το καλαμάρι «γίγαντα».
Οι φάλαινες όταν πεθαίνουν, ξεβράζουν στη ξηρά έχοντας πάνω τους σημάδια από τις τρομακτικές μάχες τους.
Πιάνοντας τα 4000 μέτρα βάθος, θα συναντήσετε τα πιο άγρια ψάρια. Η ζώνη αυτή ονομάζεται «αβυσσαία ζώνη». Η πίεση του νερού εκεί είναι ακραία.
Όλα αυτά τα άγρια θαλάσσια πλάσματα λοιπόν, που βλέπουμε στις ταινίες να παλεύουν με τις φάλαινες και να τρώνε ανθρώπινα σώματα, θα τα συναντήσει κανείς σε βάθος περίπου 4.267 μέτρων.
Λένε πως το κατώτερο όριο είναι τα 10.994 μέτρα βάθος και ονομάζεται Challenger Deep. Παρόλα αυτά, μπορεί να υπάρχουν και βαθύτερα σημεία που ακόμη δεν γνωρίζουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.