Το Project LOTUS είναι ένα αρκετά φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης ενός UAV που πραγματικά αναπτύσσεται από ελληνικά χέρια, στην Ελλάδα, και είναι μια από τις σημαντικότερες προσπάθειες στο χώρο. Η ομάδα του LOTUS θα προχωρήσει στη μελέτη, το σχεδιασμό, θα κατασκευάσει το πρώτο πρωτότυπο και θα κάνει τη δοκιμή ενός ευρωπαϊκού, χαμηλής παρατηρηρησιμότητας, αξιόπιστου και διαλειτουργικού TRPAS που στοχεύει σε αποστολές ISR, με αυξημένη δυνατότητα επιβίωσης σε “δύσκολα” περιβάλλοντα.
Το LOTUS θα έχει ...
και κορυφαία αυτονομία μέσω της ενσωμάτωσης μιας σειράς καινοτόμων τεχνολογιών και εννοιών . Το Πρόγραμμα LOTUS, ίσως είναι λάθος να το αποκαλούμε απλό UAV, καθώς είναι ένα “ΣΥΣΤΗΜΑ” που θα αποτελείται από:
Το LOTUS θα έχει ...
και κορυφαία αυτονομία μέσω της ενσωμάτωσης μιας σειράς καινοτόμων τεχνολογιών και εννοιών . Το Πρόγραμμα LOTUS, ίσως είναι λάθος να το αποκαλούμε απλό UAV, καθώς είναι ένα “ΣΥΣΤΗΜΑ” που θα αποτελείται από:
- Ένα “μητρικό” σκάφος, βασισμένη σε μια καινοτόμο διάταξη, εξοπλισμένη με πολλαπλούς αισθητήρες ISR, σχεδιασμένες για χαμηλή παρατηρησιμότητα και υψηλή αντοχή, ενσωματώνοντας ένα σύστημα αυτοπροστασίας (!) έναντι εχθρικών απειλών.
- Ένα “σύστημα” από UAVs, που αποτελείται από έως και τέσσερα αεροσκάφη, με πτυσσόμενα πτερύγια που εκτοξεύονται με σωλήνα και μπορούν να αναπτυχθούν από το μητρικό σκάφος, το οποία θα εκτελούν πολύπλοκες και επικίνδυνες αποστολές ISR, ενώ το Μητρικό Σκάφος παραμένει σε ασφαλή απόσταση.
- Το LOTUS περιλαμβάνει και και υπερσύγχρονα συστήματα ραδιοεπικοινωνιών μεγάλης εμβέλειας, ανθεκτικά σε παρεμβολές, και σε πλήθος συχνοτήτων, που ουσιαστικά θα είναι αδύνατο να παρεμβληθούν (μεταφοράς δεδομένων ουσιαστικά με ασφαλείς μεθόδους).
Δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων που θα προέρχονται από τους ενσωματωμένους αισθητήρες. Οι τελευταίοι θα κάνουν ανίχνευση, αναγνώριση, αναγνώριση και ταξινόμηση στόχων αλλά με αυτοματοποιημένο τρόπο. - Το LOTUS θα χρησιμοποιεί ένα σταθμό εδάφους που εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των απαιτούμενων προφίλ χρήστη, και που θα είναι τελείως ασφαλής σε κυβερνοεπιθέσεις.
Οι πληροφορίες για ένα τέτοιο Project είναι προφανώς διαβαθμισμένες, και στην Ανάπτυξη συμμετέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η Intracom Defence. Απλά θέλουμε να σημειώσουμε πως η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία προσπαθεί να κάνει ένα δυναμικό come back, το οποίο οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.