On Line

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Παιδιά και υπολογιστές

Γράφει ο John Draik 

Η συνεχής εστίαση των ματιών σε επίπεδο οθονών που είναι στο χέρι και η απόσταση έτσι είναι λιγότερη των 74 cm δημιουργεί πέρα των επιπτώσεων αλληθωρισμού ιδίως σε ηλικίες κάτω των 6 ετών (αδυναμία μυικής εναρμόνισης των έξω έσω λοξών και των άνω και κάτω ορθών μυών αμφότερων των οφθαλμών) και επειδή το θέμα ανάλυσης (pixel) των οθονών ποτέ δεν θα ξεπεραστεί όσο υψηλή και αν γίνει (HD και 4Κ ανάλυση )το οπτικό νεύρο θα αντιλαμβάνεται την κίνηση και την εναλλαγή των pixels ενώ το όργανο (οφθαλμός) δεν την αντιλαμβάνεται έτσι αυξάνει στο άγκιστρο του κροταφικού (πορεία οσφρητικού νεύρου ) το ερέθισμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ...
μονομερή αύξηση θετικών φορτίων και του φαινομένου της επιληψίας και των επιληπτικών κρίσεων που στην αρχή είναι petit mal αλλά αργότερα μπορεί να έχουμε και κρίσης grand mal.
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης και Αμερικής υπάρχουν ειδικά κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης για την απεξάρτηση του εθισμού στα παιχνίδια με τον υπολογιστή σε μάκρους και μεγάλους (σύνδρομο arcade)που εκτός από τις petit mal κρίσης επιληψίας (βραδέα κύματα δ στο ΗΕΓ) έχουν και έντονο το αυχενικό σύνδρομο και τους ίλιγγους και τις εμβοες αϋπνία διεγερσιμότητα μέχρι βαθμού αντίθετου φαινομένου πλήρους κατάπτωσης , ένα σύνολο λοιπόν νευρολογικών και μυοσκελετικών προβλημάτων δημιουργείτε από την μη λογική και μη σωστά εργονομική χρήση των υπολογιστών με πολύ δυσάρεστα προβλήματα υγείας σε μικρούς και μεγάλους. 
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα πολύ συχνό πρόβλημα που δημιουργείτε με τον φωτισμό και την διάφορα έντασης φωτεινότητα οθόνης και περιβάλλοντος (φαινόμενο οπτικού θάμπους) που ενοχοποιείται για πολλά ατυχήματα μιας και συντηρείτε για αρκετά λεπτά μετά την απομάκρυνση από τον υπολογιστή(μη σωστή αντίληψη των χρωμάτων στους φανούς διαβάσεων ) καθώς και η συνισταμένη (lum) όλων των εντάσεων προσπιπτόντων ακτίνων φωτός (lux)που μετά από ένα βαθμό και μετά από χρήση 6 μηνών μπορεί να δημιουργήσει. αστιγματισμό.
Προσοχή λοιπόν γιατί ένα πλήθος προβλημάτων ελλοχεύουν πίσω από την χρήση ενός υπολογιστή που δεν είναι καθόλου ακραίο ακόμα και η συχνότητα σε Hr/sec των δακτύλων στο πληκτρολόγιο να δημιουργήσει φαινόμενο λευκού αντίχειρα και φαινόμενο raynaud (πρόβλημα μικροκυκλοφορίας) καθώς και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (από την στήριξη των καρπών μας πάνω στο γραφείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.