On Line

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Περί λαχείου και στρουθοκαμήλου

Γράφει ο Αδαμάντιος Σιάγκας

Το φετινό καλοκαίρι έχει ήδη εξασφαλίσει μία μοναδικότητα. Είναι το καλοκαίρι που μας έτυχε Η ατυχία του κορωνοιού. Για το Μαρμάρι όμως είναι και κάτι πρωτόγνωρο. Κάτι που μόνο ατυχές δεν είναι. Μάλλον είναι το ακριβώς αντίθετο. Μία τεράστια τύχη.
Είναι το καλοκαίρι που ξεκίνησε με την απίστευτη διαφήμιση της καταπληκτικής παραλίας μας.
Αυτή της “Μεγάλης Άμμου¨. Μία παραλία κόσμημα όχι μόνο για την περιοχή αλλά και σε παγκόσμια θα έλεγα επίπεδο.
Μία ξεχωριστή και μοναδική παραλία που εδώ και πάπα πολλά χρονιά αποτελεί πόλο έλξης τόσο Των σέρφερ όσο και των απλών λουόμενων.
Η διαφήμιση που έγινε από το Υπουργείο Τουρισμού/ΕΟΤ, ήταν κάτι αναπάντεχο. Κάτι που δε νομίζω να το περίμενε κανείς. Κάτι που μοιάζει σαν το Μαρμάρι σαν τόπος να κέρδισε χωρίς καν να παίξει, το τζόκερ.
Ήδη το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο. Και αναμένεται μεγαλύτερο το επόμενο διάστημα.
Ήδη κανάλια εθνικής εμβέλειας και ιντερνετικά σάιτ έχουν βάλει σε πρώτο πλάνο τόσο την παραλία, όσο και το Μαρμάρι.
Και είναι ακόμα η αρχή.
Εμείς βέβαια πρέπει, είμαστε υποχρεωμένοι θα έλεγα να αρπάξουμε την ευκαιρία άμεσα.
Να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό που ξεκίνησε με το σποτ του ΕΟΤ.
Να αναδείξουμε τα θετικά στοιχεία του τόπου μας.
Τις άλλες εξαιρετικές μας παραλίες, την εναλλαγή των τοπίων μας σε πεδινά, ορεινά και παραθαλάσσια μέρη.
Να βγούμε μπροστά. Να μην φοβηθούμε.
Η ανάδειξη της παραλίας της Μεγάλης Άμμου είναι μεγάλης σημασίας.
Οι τρόποι πολλοί. Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να αναλάβουν το κομμάτι αυτό.
Πρέπει επίσης, να γίνει επιτέλους η ασφαλτόστρωση στο δρόμο πάνω από την παραλία και μέχρι
Την εξίσου υπέροχη παραλία Ζάστανη. Πρέπει να φτιαχτεί το μονοπάτι που οδηγεί από τον κεντρικό δρόμο στο μέσον περίπου της παραλίας και το οποίο όποια μορφή και αν πάρει η παραλία (η οποία ως γνωστόν αλλάζει σχήματα κάθε τόσο) να μπορεί ο καθένας να έχει πεζή πρόσβαση στην παραλία.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθαριστεί το μονοπάτι και να λαξευτεί ο βράχος στο χαμηλό σημείο για να δημιουργηθούν φυσικά σκαλοπάτια.
Επίσης πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθούν τα μεχρι τώρα έργα στον παραλιακό δρόμο μέσα στο χωριό. Να καλυφθεί ο δρόμος έστω και προσωρινά με έναν πόντο άσφαλτο για να μην σηκώνεται κάθε τρεις και λίγο σκόνη. Να τελειώσουν τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι γύρω από την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Σε κάθε περίπτωση είναι κεφαλαιώδες ζήτημα να εκμεταλλευτούμε την στιγμή.
Και τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια να το εξαργυρώνουμε.
Για δε, την παραλία έχουν ειπωθεί πάρα πολλά.
Αυτό που γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πέραν των υπολοίπων στην παραλία αυτή υπάρχουν και στρουθοκάμηλοι. Οι οποίοι εδώ και χρόνια έχουν βάλει το κεφάλι τους στην άμμο και τώρα δειλά δειλά πάνε να το βγάλουν.
Στρουθοκάμηλος Νο1 ο πρώην επικεφαλής του Δήμου που προσπάθησε με λάθος επιλογές, οι οποίες αναμένεται να κριθούν τα επόμενα χρόνια να υποβαθμίσει το μέρος εκεί.
Στρουθοκάμηλος Νο2 ο νυν επικεφαλής του Δήμου που όταν του προτάθηκε να γίνουν α σκαλοπάτια που ανέφερα παραπάνω επικαλέστηκε το λιμεναρχείο που θα τον μάλωνε. Επίσης που τόσα χρόνια τον παρακαλούν να φτιάξει τον δρόμο με άσφαλτο και κωφεύει.
Στρουθοκάμηλος Νο3: Πρόεδρος τοπικού συλλόγου, που λίγα προσφέρει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, αλλά επιδιώκει παντοιοτρόπως την προσωπική προβολή.
Στρουθοκάμηλος Νο4: Πρόεδρος πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου που ούτε να ακούσει ήθελε τα πρώτα χρόνια της θητείας του για πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην εν λόγω παραλία. Μετά δε, τα επόμενα χρόνια, είχε και οικονομικές απολαβές από την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην παραλία, για λογαριασμό του οργανισμού βεβαίως βεβαίως.
Για να μην ξεχνάμε, όλοι οι υπόλοιποι, πότε κάποιοι θυμούνται τις ομορφιές του Μαρμαρίου.
Μου θυμίζει τότε περί το 2001, που ο Αθλητικός Όμιλος Μαρμαρίου επί προέδρου Μίμη Σαραντάρη πήρε το κύπελλο Εύβοιας. Είχε γίνει μεγάλο γλέντι. Τότε τον κ. Σαραντάρη όλοι τον επαινούσαν. Πριν από αυτό κάποιοι ούτε που ήθελαν να τον ξέρουν. Μετά από χρόνια, σχετικά πρόσφατα έφτασαν να τον λοιδορούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.