On Line

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Μπαλάκι..οι αθώες αδέσποτες ψυχές και .."Πινγκ πονγκ" μεταξύ Δήμου-Κτηνιατρείου-Φιλοζωικού:

Το τελευταίο διάστημα, δεχτήκαμε αρκετές καταγγελίες και παράπονα, από μέλη μας, που έτυχε να βρουν πεταμένα κουτάβια σε δρόμους η κάδους, αλλά και ενήλικα παρατημένα τετράποδα,στη περιοχή Νότιας Καρυστίας!
Ενήργησαν όπως ορίζει ο νόμος κι όπως βουίζουν πια τα ΜΜΕ για τέτοιες περιπτώσεις, καλώντας αμέσως το Δήμο για να αναφέρουν το...αδέσποτο "εύρημα"  και να καθοδηγηθούν αναλόγως,για το..2ο μισό της διάσωσης,  αφού το 1ο είχε επιτευχθεί από κείνους.
Εδώ τώρα, ξεκινά το..
"πινγκ πονγκ" των άμοιρων αδέσποτων και των διασωστών τους,  που τελικά μετανιώνουν που έδειξαν ανθρωπιά και έλεος,στη δυστυχία των πλασμάτων που έτυχαν μπροστά τους και θέλησαν να σώσουν.
Οι υπάλληλοι του Δήμου Καρύστου, παραπέμπουν τους πολίτες-που καλούν για τα αδέσποτα ευρήματα από όλη τη Νότια Καρυστία-να απευθυνθούν στο συμβεβλημένο κτηνιατρείο (όπως το περιέγραψαν),  το οποίο με τη σειρά του,τους παραπέμπει να απευθυνθούν στα τηλέφωνα των μελών του φιλοζωικού συλλόγου Καρύστου,  τα οποία τους παραπέμπουν είτε στο Δήμο, είτε στο κτηνιατρείο,   που τους παραπέμπει στο φιλοζωικό σύλλογο,  που τους παραπέμπει στο Δήμο,  που τους παραπέμπει στο κτηνιατρείο,  που τους παραπέμπει στο σύλλογο,  που τους παραπέμπει στο Δήμο,  που τους παραπέμπει στο...διάολο τελικά!!! 
Φανταστείτε τώρα την εικόνα των ανθρώπων που τους συνέβη αυτό πολλάκις, με μια κούτα κουτάβια στο ένα χέρι και με ένα κινητό στο άλλο,  να πρέπει να κάνουν τόσα τηλεφωνήματα, σε ένα "τρίγωνο" του παραλόγου, που ο ένας πετάει τη ..μπαλίτσα στον άλλον (συγκεκριμένα τις τριχωτές "μπαλίτσες" κουταβιών) ...με αποτέλεσμα τον αναθεματισμό της καλής τους πρόθεσης να βοηθήσουν τα αδέσποτα του Δήμου μας, αφού αντιμετωπίζουν αυτή τη κατάσταση με τις "πάσες" των ζωντανών.
Το αποτέλεσμα για τους πολίτες?  Η αποφυγή και αποτροπή τους από τέτοιες καλές πράξεις σωτηρίας αθώων πεταμένων ψυχών,  γυρίζοντας το κεφάλι στο θέαμα και κλείνοντας τα αυτιά στο σπαρακτικό κλάμα νεογέννητων κουταβιών η  γατιών, που κάποιοι "καλοί", η.."κάλοι" άνθρωποι, πέταξαν στα σκουπίδια..στις αυλές σπιτιών..χωράφια..δρόμους..οικοδομές..βουνά...κι άλλων τέτοιων σημείων, που σκέφτεται το νοσηρό μυαλό τους!
Όμως, οι νοσηροί άνθρωποι δε θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν, σε όλα τα μέρη της γης, σε όλους τους αιώνες!
Αυτό που έχει βελτιωθεί όμως, είναι η αντιμετώπιση αυτών των άρρωστων πράξεων με τα αδέσποτα, όπως μας ενημερώνουν τελευταία, συχνά πυκνά στα ΜΜΕ, με νόμους και κυρώσεις,  που τους εμπεδώσαμε ακόμα και οι πιο άσχετοι με το.."σπορ"!
Κυρώσεις όμως, που δεν αφορούν μόνο τους νοσηρούς που εγκαταλείπουν αδέσποτα, αλλά και τους νοσηρούς που αγνοούν το νόμο περί αδέσποτων   και παίζουν πινγκ πονγκ τις ευθύνες τους,  για τόσες τριχωτές "μπουκίτσες" κουταβιών, που καταλήγουν στο "στομάχι του χάρου",  αφού στο τέλος...κοιμίζονται εν ψυχρώ.      
Έτσι, μετά από τόση περιπέτεια και προσπάθεια κάποιων καλών ανθρώπων να τα σώσουν από τα σκουπίδια, καταλήγουν σε.. άλλα σκουπίδια, απλά χωρίς πνοή πια!
Σχετικά λοιπόν με τη παρεξήγηση του ..τρίπτυχου υπευθύνων για τα αδέσποτα,  ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ο δρόμος της ευθύνης είναι..μονόδρομος   και ονομάζεται..ΔΗΜΟΣ, όπως λέει ο νόμος!!!
Όμως.. πριν και από το Δήμο ακόμα,  υπεύθυνη είναι η προσωπική συνείδηση του καθενός μας. 
Και σύμφωνα με τους νόμους του σύμπαντος:
Καλό κάνεις, καλό θα λάβεις!
Κακό κάνεις, κακό θα λάβεις!
Τίποτα κάνεις, τίποτα θα λάβεις!
Κυρίες και κύριοι,   "καλοί" και "κακοί",     καλώς η κακώς,  όλες οι καλές η οι κακές μας πράξεις στη ζωή, είναι.."μπούμερανγκ"!!! 

Παρακάτω σας παραθέτουμε απόσπασμα από παλαιότερη ανάρτηση μας σχετική με το θέμα:

1. Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, όλοι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν πρόγραμμα σίτισης, εμβολιασμού, σήμανσης, στείρωσης και περίθαλψης για τα αδέσποτα. ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ από το νόμο! Και για σκύλους και για γάτες χωρίς... "μα μου σου του"! 

2. Τα φιλοζωικά σωματεία δεν παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις. Κρατικές επιδοτήσεις δικαιούνται και παίρνουν οι Δήμοι για να έχουν πρόγραμμα φροντίδας και προστασίας για τα αδέσποτα. 


3. Ο μόνιμος εγκλεισμός, οι κακές συνθήκες διαβίωσης αλλά και η θανάτωση αδέσποτων είναι ποινικά αδικήματα! 


Σταματήστε λοιπόν να τα βάζετε με τους εθελοντές  και αρχίστε να πιέζετε τον Δήμο σας για να εφαρμόσει επιτέλους την νομοθεσία. Είστε Έλληνες πολίτες, δημότες, φορολογήστε και πληρώνετε δημοτικά τέλη. Έχετε λοιπόν δικαιώματα όπως και τα αδέσποτα έχουν δικαιώματα,  γιατί δεν ήταν επιλογή τους να ζουν ή να γεννηθούν στο δρόμο. 

Όταν λοιπόν ο Δήμος σας δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία, δεν εφαρμόζει πρόγραμμα φροντίδας και προστασίας για τα αδέσποτα, αρνείται να αναλάβει τραυματισμένο ζώο, στοιβάζει τα ζώα σε κυνοκομεία κολαστήρια, θανατώνει αδέσποτα,  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!  ΜΙΛΗΣΤΕ! 
Όλοι έχουμε κινητά. Τραβάμε βίντεο, φωτογραφίες και ενημερώνουμε τον εισαγγελέα της περιοχής και τα αρμόδια υπουργεία. Δηλαδή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εσωτερικών. 
Δε χρειάζεται μήνυση.μια επιστολή, ένα email, ένα fax αρκεί. 
Αλλά για όνομα του Θεού, επιτέλους μιλήστε! Πιέστε το Δήμο σας να εφαρμόσει τη νομοθεσία. Τους ψηφίσατε και τους πληρώνετε για να τηρούν το νόμο και να σας εκπροσωπούν. 

Στο παρακάτω Link υπάρχουν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας των υπουργών και των υφυπουργών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εσωτερικών: http://www.ggk.gov.gr/?page_id=138&fb... ένα Mail δεν κοστίζει τίποτα!

Ενημερώστε λοιπόν τον Εισαγγελέα και τα Υπουργεία όταν ο Δήμος σας αρνείται να εφαρμόσει την νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.