On Line

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

«ΒΟΜΒΑ» Πασίγνωστου Έλληνα Καθηγητή Για Τα Τεστ Του Κορωνοϊού – Τι Είναι Η ΥΠΕΡΔΙΑΓΝΩΣΗ

Πηγή
Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να επιλέγει καλύτερα ποιούς ειδικούς θα ακούει;
Ο Δημήτρης Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας και Διευθυντής του ομώνυμου Εργαστηρίου του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, μιλώντας πριν από λίγες μέρες στα Παραπολιτικά, αφού αναφέρθηκε στο εμβόλιο, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να ...

είναι όλοι προσεχτικοί με αυτό, καθώς θα εμβολιαστούν υγιείς και παιδιά (παρενέργειες), αποκάλυψε την ΥΠΕΡΔΙΑΓΝΩΣΗ, την οποία καλό είναι να γνωρίζουμε, την ώρα που επικρατεί η υπερβολή και όχι η σύνεση, μεταξύ ορισμένων «ειδικών».

Δήλωσε ο κ. Κούβελας:

«Πρέπει να ξέρουμε ένα φαινόμενο το οποίο λέγεται υπερδιάγνωση. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και ο μέσος άνθρωπος, για να μην πω ο μέσος γιατρός, δεν το αντιλαμβάνεται καθόλου.

Όταν ξεκινάμε να κάνουμε διαγνώσεις στον πληθυσμό με ένα τεστ, για οποιαδήποτε νόσο, αν τώρα (για παράδειγμα) πούμε όλοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα πρέπει να ελεγχθούν για καρκίνο του μαστού, οι μισοί θα είναι ύποπτοι. Άρα λοιπόν, ουσιαστικά θα βρούμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ψευδών θετικών ασθενών, ενώ επί της ουσίας δεν είναι άρρωστοι, πιθανώς δεν θα νοσήσουν και ποτέ.

Εάν λοιπόν εμείς αυτούς τους ανθρώπους τους βάλουμε σε θεραπεία, αυτομάτως κινδυνεύουν περισσότερο από τις παρενέργειες της θεραπείας, παρά από την ίδια την νόσο.

Σήμερα λοιπόν κάνουμε μεγάλο αριθμό τεστ, έχουμε και μεγάλο αριθμό διαγνώσεων. Αυτές όμως οι διαγνώσεις είναι περίεργες, δηλαδή δεν είναι πραγματικά περιστατικά, είναι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν κολλήσει τον ιό και τον μεταφέρουν. Αυτοί 99.9% δεν θα νοσήσουν ποτέ. Και για να είμαστε πιο επιστημονικοί και ειλικρινείς, οι πιθανότητες να μεταδώσουν είναι πάρα πολύ μικρές, γιατί δεν έχουν οι ίσιοι αρκετό φορτίο ιών. Δεν κουβαλούν πάνω τους αρκετούς ιούς για να καταφέρουν να τους μεταδώσουν. Άμα λοιπόν έχουν 5 ιούς οι τρεις θα κολλήσουν, οι δύο θα φύγουν. Για να κολλήσουμε όμως πρέπει να έχουμε καμιά πενηνταριά χιλιάδες ιούς. Δεν μπορούμε να προσβληθούμε από 2 και 3 και 5 μικρά ιικά φορτία.

Άρα λοιπόν, επί της ουσίας, πιθανώς όλο αυτό να είναι ένας ψευδής θόρυβος, ένα παράσιτο που λέμε και όχι μια πραγματική κατάσταση.

Θα έχουμε πραγματική κατάσταση, εάν δούμε πως γεμίζουν νοσοκομεία, που σημαίνει ότι αρχίζουν άνθρωποι να νοσούν, όχι απλώς να μεταφέρουν (τον κορωνοϊό), αλλά να αρρωσταίνουν από τον ιό και κυρίως αν κάποιοι από αυτούς αρχίζουν να νοσούν βαριά και να χρειάζονται εντατικές μονάδες».

Ακούστε τον καθηγητή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.