On Line

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Μη ξεχνάμε ... τα αδέσποτα!!!

Δυστυχώς οι πραγματικοί Φιλόζωοι, πολλές φορές στιγματίζονται, λοιδορούνται, και δέχονται και προπηλακισμούς για την άδολη και ειλικρινή τους αγάπη, προς τα εγκαταλελειμμένα ζώα. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στον αριθμό των αδέσποτων και για αυτό φέρουν ευθύνη πολλοί. 1) Οι Δήμοι οι οποίοι ενώ μπορούν να χρηματοδοτηθούν για να φτιάξουν καταφύγια, συνήθως αδρανούν γιατί δεν θέλουν να έχουν μετά την υποχρέωση για την επίβλεψη και συντήρηση των ζώων. Εδώ να πούμε ότι υπάρχουν και πολλοί Δήμοι οι οποίοι ενώ χρηματοδοτούνται, με διάφορες μαϊμουδιές χρησιμοποιούν τα χρήματα για άλλα έργα ή κάποιοι επιτήδειοι τα βάζουν στην τσέπη τους.. 2) Δεν διδάσκεται στα σχολεία μας, η φιλοζωία και οι τρόποι περιποίησης των ζώων συντροφιάς, ώστε να ξέρουν τα παιδιά, ότι αυτά δεν είναι παιχνίδι, που μόλις το βαρεθούν μπορούν να το πετάξουν. 
3) Οι κυνηγοί θα πρέπει όπως δηλώνουν τις καραμπίνες τους, να δηλώνουν, (και να ελέγχονται για αυτό στις εξορμήσεις τους), και τα σκυλιά τους, τα οποία θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένα, και με το βιβλιάριο υγείας τους. Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί πολλοί από αυτούς, τα σκυλιά τους, όταν γεράσουν ή όταν απολέσουν την κυνηγετική τους ικανότητα τα εγκαταλείπουν σε ερημικές περιοχές, ή τα σκοτώνουν και οι ίδιοι. 
4) Να θεσπίσει η Πολιτεία νόμο, πέρα από τους υπάρχοντες για την εγκατάλειψη και το φόλιασμα, όπου να τιμωρούνται με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα αλλά και με αφαίρεση της άδειας τους, οι Κτηνίατροι που τσιπάρουν ή περιθάλπουν ζώα πολιτών, χωρίς πλήρη στοιχεία. Εδώ θα πρέπει το ηλεκτρονικό αυτό τσιπ, να αναβαθμιστεί με κάποιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργικό μόνο όταν έχει τον κωδικό του Κτηνιάτρου. 
Πραγματικά είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει στην Πατρίδα μας και για αυτό ας θυμηθούμε όλοι αυτό που είπε κάποτε ο Μαχάτμα Γκάντι. " Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα." (Φ.Μ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.