On Line

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Κι άλλη επιστημονική μελέτη αποδεικνύει την Απάτη των Αιολικών Πάρκων!

Tα αιολικά πάρκα αυξάνουν τοπικά τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και επηρεάζουν αρνητικά το μικροκλίμα!Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας επιστημονικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Climate Change, οι ανεμογεννήτριες θερμαίνουν την επιφάνεια της γης που καταλαμβάνουν, επιβαρύνοντας το τοπικό κλίμα και θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα της αιολικής ενέργειας. 
Οι ανεμογεννήτριες αναμιγνύουν τα στρώματα θερμού και ψυχρού αέρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν το τοπικό κλίμα ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στη διάρκεια της νύχτας. Εφαρμόζοντας τις ίδιες τεχνικές ανάλυσης που χρησιμοποιούνται για τις λεγόμενες θερμικές νησίδες των πόλεων, αμερικανοί ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, εξέτασαν τι συνέβη στο κεντροδυτικό Τέξας, όπου υλοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε αιολικά πάρκα. 
Περίπου 2.200 ανεμογεννήτριες υψώθηκαν στην περιοχή το διάστημα 2003-2011. Η ανάλυση δορυφορικών δεδομένων της NASA έδειξε ότι οι αιολικές εγκαταστάσεις δεν είχαν σημαντική επίδραση στη θερμοκρασία της επιφάνειας του εδάφους στη διάρκεια της ημέρας. Σημαντικές διαφορές, ωστόσο, καταγράφηκαν στις νυχτερινές θερμοκρασίες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Η μέση θερμοκρασία σε ολόκληρο το Τέξας αυξήθηκε ελαφρά λόγω ανεξάρτητων παραγόντων το διάστημα 2003-2011. Ωστόσο, στις περιοχές όπου λειτουργούν ανεμογεννήτριες, η θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 0,72 °C ανά δεκαετία παραπάνω από ό,τι σε άλλες περιοχές. 
Δηλαδή παραπάνω από την αναμενόμενη αύξηση λόγω της αποκαλούμενης ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής! Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση Nature Climate Change, οι ερευνητές εξηγούν ότι τα αιολικά πάρκα επιδρούν στις τοπικές συνθήκες μέσω ενός απλού μηχανισμού. 
Στη διάρκεια της νύχτας, ο θερμός αέρας έχει την τάση να ανεβαίνει ψηλότερα στην ατμόσφαιρα, ενώ ο δροσερός αέρας, που είναι πιο πυκνός, κάθεται κοντά στην επιφάνεια του εδάφους. 
Οι ανεμογεννήτριες ουσιαστικά δρουν σαν ανεμιστήρες και αναμειγνύουν τα στρώματα θερμού και ψυχρού αέρα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η θερμοκρασία στο επίπεδο του εδάφους. 
«Αυτές οι αλλαγές, εάν είναι χωρικά μεγάλες, μπορεί να έχουν αισθητές επιπτώσεις στον τοπικό ή και στον περιφερειακό καιρό και στο κλίμα!» τονίζουν οι επιστήμονες! Όπως επισημαίνει ο Liming Zhou του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης, η μελέτη αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή του Τέξας και τα ευρήματα βρίσκονται σε συμφωνία με προηγούμενες μελέτες του 2010, οι οποίες εξέταζαν τις επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στο κλίμα των περιοχών εγκατάστασής τους. 
Η νέα μελέτη όμως είναι σαφώς πιο αξιόπιστη, αφού βασίστηκε σε πραγματικές δορυφορικές μετρήσεις της θερμοκρασίας και όχι σε υπολογιστικά μοντέλα- όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι κλιματολόγοι για να υποστηρίξουν την θεωρία της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.