On Line

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Μήπως χάνουμε την ευκαιρία, για την σωστή ανάπλαση, της παραλίας του χωριού μας;

Σίγουρα εδώ και χρόνια, υπήρχε η ανάγκη να γίνει μια αναβάθμιση της παραλίας του χωριού μας, όμως το συγκεκριμένο έργο δείχνει μεγάλη προχειρότητα η οποία αναδεικνύει και την ανευθυνότητα των Τοπικών Παραγόντων οι οποίοι δεν είχαν καμία διαβούλευση με εμάς όλους στον σχεδιασμό του. 
Το έργο περίμεναν πολλοί, να είναι όπως της Καρύστου, δηλ. ο πεζόδρομος να είναι μπροστά στα μαγαζιά και ο δρόμος δίπλα από την θάλασσα. 
Επίσης περίμεναν να γίνει...
με περισσότερο σεβασμό στα υπάρχοντα δέντρα αλλά αντ' αυτού, αυτοί τα κατέστρεψαν σχεδόν όλα με αποτέλεσμα ο χαρακτηρισμός "Κρανίου Τόπος" να αποδίδει την τωρινή εικόνα του έργου. 
Για μας, θα έπρεπε από την αρχή, να υπάρχει μία δημόσια μακέτα του έργου, η οποία να απεικόνιζε, το πως έχουν σκεφτεί το τελικό αποτέλεσμα, οπότε να έχουμε έστω και τώρα, την δυνατότητα κάποιων προτάσεων. 
Δυστυχώς ακούγονται διάφορα ΘΑ ΘΑ ΘΑ... και στο τέλος θα καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι μη Λειτουργικό, χωρίς Αισθητική και πιθανόν και ....Επικίνδυνο!
Επικίνδυνο λόγω του ότι, το πεζοδρόμιο είναι πολύ ψηλό, αλλά και τα Γκαρσόνια των καταστημάτων, θα πρέπει να διασχίζουν με τους δίσκους στο χέρι τον ... Παιδικό Ποδηλατόδρομο!!!! 
Το πιο λυπηρό βέβαια είναι ότι, λόγω των προδιαγραφών, και του υψηλού κόστους κατασκευής, που θα έχουν τα κιόσκια, αλλά και των μέτρων λόγω του Κορωνοϊού, πολλοί Καταστηματάρχες δεν θα μπορέσουν να τα ανοίξουν καθόλου. 
Εδώ θα έπρεπε, αυτοί που διαχειρίζονται την παραλία, και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, να έκαναν και τα κιόσκια με τις προδιαγραφές που θέλουν, και όχι να το ζητούν από τους καταστηματάρχες οι οποίοι επί της ουσίας, όλα αυτά τα χρόνια, πληρώνουν την χρήση του χώρου ως ενοικιαστές!
Τι λέμε τώρα, και τι ζητάμε!... η αίσθηση μας είναι ότι, το Μαρμάρι μας, θα καθιερωθεί και επίσημα, ως πέρασμα για την Κάρυστο, και τα άλλα χωριά, καθώς δεν θα έχει, ούτε τα βασικά για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Π.χ ελάχιστα Καταστήματα Εστίασης, καθόλου Τράπεζα και ΑΤΜ, πλατεία που θυμίζει "Κρανίου Τόπο". 
Ξέρουμε όμως ότι, παρά όλες αυτές τις ελλείψεις, είμαστε, και είσαστε πολλοί αυτοί. που το αγαπάμε. και το αγαπάτε, και πρέπει, εμείς να παραμείνουμε, και εσείς να έρθετε σύντομα, και όλοι μαζί να απαιτήσουμε, να γίνουν όλα αυτά που αξίζει να έχει, αυτός ο όμορφος τόπος, για να γίνει στο άμεσο μέλλον, ένα κορυφαίος τουριστικός προορισμός, για πολλούς συμπατριώτες μας! 
(Φ.Μ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.