On Line

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Απαράδεκτη πρακτική από τις τράπεζες! Εξαφάνισαν τα ΑΤΜ

 


Παρά το γεγονός ότι τα μνημονιακά χρόνια 2010 – 2018 οι ελληνικές τράπεζες μέσω τριών κεφαλαιοποιήσεων άντλησαν 64 δισεκατομμύρια ευρώ, αδιαφορούν να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κλείσιμο όχι μόνο υποκαταστημάτων αλλά και ΑΤΜ, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, ακόμη και σε ακριτικά νησιά και δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ο πολυεθνικός όμιλος Euronet, ο οποίος έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερα από 50.000 ΑΤΜ υπό τη διαχείρισή του. Η Euronet ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία «ΑΤΜ στην Κοινότητα», με στόχο την εύκολη και διαρκή πρόσβαση των πολιτών σε μετρητά σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η νέα υπηρεσία έρχεται ως απάντηση στις αυξανόμενες δυσκολίες συμπολιτών μας να έχουν εύκολη πρόσβαση στα μετρητά τους, ειδικά με τη διαφαινόμενη τάση μείωσης τραπεζικών καταστημάτων και απόσυρσης τραπεζικών ΑΤΜ. Η Εuronet έχει πολυετή παρουσία στην Ελλάδα και έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο με περισσότερα από 1.000 ΑΤΜ σε όλη την επικράτεια. Η νέα υπηρεσία «ΑΤΜ στην Κοινότητα» παρέχεται ήδη «σε περισσότερα από 40 σημεία σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας για εύκολη πρόσβαση στα μετρητά χωρίς την ανάγκη επίπονων μετακινήσεων».

Η χρήση των μετρητών εξακολουθεί να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή των καταναλωτών, με ποσοστό σε συναλλαγές με μετρητά στην Ελλάδα μεγαλύτερο από 80%. Η δυνατότητα που παρέχουν τα ΑΤΜ της Εuronet για απρόσκοπτη πρόσβαση σε μετρητά 24×7 κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική από τους χρήστες. «Η πρόσβαση στα μετρητά είναι μια σημαντική υπηρεσία για κάθε πολίτη, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, όπου τελευταία παρατηρούμε το φαινόμενο οι τράπεζες να μειώνουν τη δραστηριότητά τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη να συνδράμουμε ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία που συχνά αναγκάζονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους, επιβαρυνόμενοι με πρόσθετο κόστος σε χρόνο και χρήμα» δήλωσε η κυρία Ιωάννα Κρικελλή, διευθύνουσα σύμβουλος της Euronet στην Ελλάδα.

Η υπηρεσία «ΑΤΜ στην Κοινότητα» είναι ειδικά σχεδιασμένη για δήμους και κοινότητες που ενδιαφέρονται να παρέχουν τη δυνατότητα για ανάληψη μετρητών στους πολίτες τους, παρέχοντας τον κατάλληλο χώρο με την Euronet να αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη εγκατάστασης, τροφοδοσίας και λειτουργίας των ΑΤΜ.

Πηγή olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.