On Line

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η ταλαιπωρία μας συνεχίζεται ακόμη και στην Covid-19 εποχή!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Καθημερινά βιώνουμε όλοι μας, την ταλαιπωρία από την έλλειψη εδώ και αρκετό καιρό, μηχανήματος ΑΤΜ στο χωριό μας. 
Οι ανευθυνουπεύθυνοι κωφεύουν στο συγκεκριμένο αίτημα μας, και μας υποχρεώνουν να κάνουμε την διαδρομή 30 χλμ για να πάμε στην Κάρυστο. 

Το βέβαιο πλέον είναι ότι ...
εδώ και χρόνια κάποιοι θεωρούν το χωριό μας Γ' κατηγορίας όπου, δεν πρέπει να υπάρχει καμία τράπεζα και μάλιστα, όλοι θυμόμαστε ότι πριν κάποιους μήνες προσπάθησαν, να καταργήσουν και το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. 

Ευτυχώς η αντίδραση μας το απέτρεψε, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή γιατί, είναι σίγουρο ότι θα το ξαναπροσπαθήσουν. Την δεδομένη λοιπόν στιγμή ο υποβιβασμός μας συνεχίζεται, στερώντας μας ακόμη και ένα ΑΤΜ το οποίο θα διευκολύνει τις ανάγκες μας στα πλαίσια της καθημερινότητας μας. 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Δημοτικές αρχές αν το δουν πιο σοβαρά, μπορούν στα πλαίσια του "Δούναι και Λαβείν" που έχουνε με τις τράπεζες της Καρύστου, να τις υποχρεώσουν να προβούν άμεσα στην τοποθέτηση τουλάχιστον ενός μηχανήματος. 

Η δικαιολογία ότι δεν δέχεται κανένα κατάστημα να το φιλοξενήσει, είναι απαράδεκτη, γιατί θα μπορούσαν να προβούν σε μια κατασκευή στο χώρο της νέας πλατείας (πίστας αεροδρομίου) που ετοίμασαν, ή στο παλιό Δημαρχείο ή ακόμη και στο κατάστημα των ΕΛΤΑ που όπως είναι γνωστό ανήκουν στην EUROBANK. 
Μάλιστα πριν από λίγο καιρό από την Εθνική Τράπεζα είχαν το θράσος και έστειλαν την παρακάτω επιστολή στην Κοινότητα μας, με την οποία μας ανακοινώνουν ότι αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα μας, γιατί ο χώρος που τους προτείνουμε (καλό είναι ο Πρόεδρος της Κοινότητας να δημοσιοποιήσει όλη την σχετική αλληλογραφία) δεν είναι συμβατός με τις προϋποθέσεις τους!!! 
Αστείες δικαιολογίες για μωρόχαβλους αφού μάλλον τους βολεύει αυτή η κατάσταση, για να εισπράττουν τα νταβατζιλίδικα της προμήθειας τους από την χρήση των πιστωτικών καρτών!

Υποσημείωση

Αλήθεια στην Covid-19 εποχή που βιώνουμε αναγκάζουν κάποιους ανθρώπους (ειδικά μεγαλύτερους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες) να μετακινούνται με όλους τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτό. Και καλά τώρα είναι καλοκαίρι και υπάρχει περισσότερος κόσμος, και όλο και κάποιος συγγενής, φίλος ή γείτονας μπορεί να τους εξυπηρετήσει, το χειμώνα όμως που έρχεται τι θα γίνει; 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.