On Line

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Η Αλλαγή Στάσης Της Γαλλίας, Η Ανακήρυξη ΑΟΖ Και Το Καστελόριζο

Μάζης Ιωάννης

Η ανακήρυξη ΑΟΖ/ υφαλοκρηπίδας που είναι μονομερείς δικαίωμα μας είναι το «κλειδί»  για να μπλοκάρουμε όλες τις παράνομες κινήσεις της Τουρκίας
Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο Ράδιο 98.4  ανέλυσε γιατί η Γαλλία φαίνεται να επιλέγει στη ζωτικής σημασίας  και για την ίδια Ανατολική Μεσόγειο, να επιστρέψει στην «Γκωλική» πολιτική της αυτόνομης προβολής ισχύος και συγκρότησης αντι-τουρκικού μετώπου, την ώρα που η Γερμανία με την πολιτική ίσων αποστάσεων, «κλείνει το μάτι» στην Τουρκία.

Ο ίδιος μίλησε για την αποκαλυπτική στάση μερίδας της ελληνικής ελίτ, που εξακολουθεί να κινείται στη καταστροφική λογική του κατευνασμού και σε λάθος επιλογές και αντιλήψεις  , όπως αναδείχθηκαν από την συνέντευξη του Χρ. Ροζάκη στη KΡΗΤΗ-TV, σημειώνοντας ότι «απομονώνοντας» το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, από την συστάδα της Δωδεκανήσου, όπου με διεθνείς συνθήκες ανήκει, ουσιαστικά ανοίγουμε την πόρτα όχι μόνο για αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και της ίδιας της κυριαρχίας μας και του καθεστώτος σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Η ανακήρυξη ΑΟΖ/ υφαλοκρηπίδας που είναι μονομερείς δικαίωμα μας, η άμεση οριοθέτηση με την Κυπριακή Δημοκρατία ΑΟΖ και αφού πρώτα έχουμε επεκτείνει ενιαία την Αιγιαλίτιδα ζώνη μας στα 12 ν.μ. , με κλειστούς κόλπους , σημεία πρόσοψης ακτών και σημεία βάσης με γραμμές βάσης, που θα έχουν αποσταλεί ως οι συντεταγμένες για τον υπολογισμό των θαλασσίων ζωνών μας στις αρμόδιες διευθύνσεις του ΟΗΕ, είναι το «κλειδί»  για να μπλοκάρουμε όλες τις παράνομες κινήσεις της Τουρκίας με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Με μια οριοθέτηση με την Κύπρο, βάζουμε στην ιστορία και την Αίγυπτο, ενώ οι συζητήσεις για μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο είναι εκ του πονηρού, είπε, αφού δείχνουν έλλειψη στρατηγικής και φοβικά σύνδρομα ορισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.