On Line

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020

Η σκάλα στην Μεγάλη Άμμο είναι προβληματική!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: johnpreve@gmail.com

Όλοι είδαμε ότι μετά από το διαφημιστικό σποτάκι, του Υπουργείου Τουρισμού, με την Μεγάλη Άμμο, το ξεχασμένο και παραμελημένο εδώ και χρόνια Μαρμάρι μας, πρωταγωνίστησε, και πρωταγωνιστεί σε όλα τα ΜΜΕ. 
Ο Δήμαρχος μας, περιχαρής από την ανέλπιστη για αυτόν τύχη, δεν προλαβαίνει να δίνει συνεντεύξεις, σε μικρά και μεγάλα κανάλια και έντυπα.
Χαμογελαστός, και με ωραίο ομολογουμένως λόγο, καλεί όλους να επισκεφτούν τον Δήμο μας, το φετινό καλοκαίρι.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της καμπάνιας, προχώρησε στην άμεση εκτέλεση, του ενός εκ των δύο έργων που είχε ανάγκη η συγκεκριμένη παραλία, για τα οποία όλοι φωνάζαμε εδώ και χρόνια.
Σε αυτή λοιπόν την φάση, μας λένε ότι σύντομα θα προχωρήσουν στην ασφαλτόστρωση, των λίγων μέτρων που εδώ και 25 χρόνια εκκρεμεί, ενώ πριν λίγες εβδομάδες, έφτιαξαν ένα ξύλινο μονοπάτι, προκειμένου να διευκολύνουν την κατάβαση και ανάβαση όσων θέλουν να την επισκεφτούν.
Δεν ξέρουμε αν αυτό το μονοπάτι έχει παραδοθεί ως ολοκληρωμένο, αλλά η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα 18 Ιουλίου, όπου χρησιμοποιείται από εκατοντάδες κόσμο κάθε ημέρα, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.
Κατ’ αρχάς όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά, οι κουπαστές που θα έπρεπε να έχει, για να κρατιέται όποιος κατεβαίνει ή ανεβαίνει, δεδομένου ότι τις περισσότερες φορές έχουμε αρκετά δυνατούς ανέμους.
Τα ξύλινα σκαλοπάτια απέχουν μεταξύ τους, και από κάτω, χάσκει ένα κενό, στο οποίο αν πέσει το πόδι σου, το λιγότερο ένα στραμπούληγμα μπορεί να το πάθεις.
Αρκετά από αυτά τα ξύλινα σκαλοπάτια είναι ασταθή, δηλ. κουνιούνται, ενώ πολλά από αυτά, ήδη έχουν ανοίξει σε πολλά σημεία, δίνοντας την εικόνα, ότι τα έχει φάει το σαράκι του ξύλου.
Καλό λοιπόν είναι, για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα, η Δημοτική Αρχή να σπεύσει, και να ζητήσει από τον εργολάβο να το ολοκληρώσει ή να το διορθώσει άμεσα, γιατί καλές είναι οι συνεντεύξεις και οι προσκλήσεις μας, να έρθει κόσμος, αλλά η κατάσταση της συγκεκριμένης σκάλας, είναι απαράδεκτη, και συμβαδίζει με την εικόνα, της ατελείωτης και προβληματικής ανάπλασης, της παραλίας του χωριού μας.
Ερώτημα
Η μονοδρόμηση του δρόμου της παραλίας, με κατεύθυνση προς στο λιμάνι, για επιβίβαση στο καράβι όσων φεύγουν, μήπως στερεί την δυνατότητα σε αυτούς που έρχονται (ειδικά για πρώτη φορά, και τους στέλνουμε στον δεύτερο παράλληλο) να περάσουν, και να δουν τα διάφορα μαγαζιά της παραλίας;
Δηλαδή να δουν ότι υπάρχουν όμορφα, περιποιημένα και γραφικά μαγαζάκια, μήπως μείνουν και στο χωριό μας λίγες ημέρες; 

Ας το σκεφτούν οι αρμόδιοι μήπως αντιστρέψουν τις κατευθύνσεις, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ή να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο, δεν μπορούν να το κάνουν. 

1 σχόλιο:

  1. Ζητούμε συγνώμη από τον κ. Πρεβενιό που δεν βάλαμε την υπογραφή του από την αρχή, γιατί θεωρήσαμε ότι επειδή δεν είχε βάλει το όνομα του στο email που μας έστειλε, ήθελε να το δημοσιεύσουμε ανώνυμα. Με νεώτερο email μας επισήμανε ρητώς ότι κάθε κείμενο του, θέλει να φέρει την υπογραφή του.
    Και πάλι συγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.