On Line

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020

"Ρε γαμώτο.."

Από: Ζαντιώτη Τίνα
(το κείμενο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους, εμπεριέχει ύβρη, βία και σεξ, κι απλά όποιος δε τ' αντέχει, ν' αλλάξει "κανάλι"):


Τίτλος: "Ρε γαμώτο.."
Προσοχή: Σας διευκρινίζω ότι με τις παρακάτω σκέψεις εκφράζομαι ως Τίνα Ζαντιώτη, και όχι ως γραμματέας του Δ.Σ του Φιλοζωικού Συλλόγου όπου συμμετέχω.

Τις τελευταίες μέρες, ενημερώνομαι γι αυτά που γράφονται στο Facebook για το καταφύγιο-αφού δεν έχω η ίδια Fc-και πνίγομαι και θέλω να σας...ουρλιάξω τα εξής:

Οκ., ειπώθηκε η ακαταλληλότητα του καταφυγίου, το εξαντλήσαμε, κι εξαντληθήκαμε να λέμε όοοοολοι σύσσωμοι(ακόμα κι η Πρόεδρος)το ίδιο πράγμα: το καταφύγιο είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ να φιλοξενήσει τόσα ζώα που έχουμε μαζέψει, είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΙΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΌ 'ΔΩ ρε γαμώτο! 
Ποιος δε θα 'θελε να φύγει απ' αυτές τις συνθήκες?  Γαμι@μ@στε στις δουλειές όσοι ανεβαίνουμε εκεί καθημερινά, τροφές, νερά, κακά, καθαριότητα, σκέπαστρα, ζημιές, κατασκευές, σύρματα, συρματοπλέγματα, συντήρηση κλουβιών, μεταφορές, κουβαλήματα, επιδιορθώσεις σπιτακίων, λάστιχων νερού..!
Το ίδιο λέμε, το ίδιο θέλουμε όλοι,..ακόμα κι η Πρόεδρος, που μόνο αν ήταν χαζή θα ήθελε το αντίθετο, αφού ανελλιπώς, ανεβαίνει κι εκείνη στο καταφύγιο και γαμ@έται, όπως όλες μας(οι ολίγες)εκεί πάνω, με τραυματισμούς στα πόδια μας, τα χέρια μας, τη μέση μας, τη μούρη μας, το κεφάλι μας, χύνουμε..αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα..στη κυριολεξία, κι όχι στα τραγούδια! 
Κι όσο για τους κάδους σκουπιδιών που λειτουργούν σαν σπιτάκια, η προστατευτικά τροφής από τη βροχή, πραγματικά είναι άριστα μονωτικά καταλύματα(και θα πρεπε να το κάνουν κι άλλα καταφύγια αν δεν έχουν σπιτάκια), αρκεί να είναι κουκουλωμένοι με ναύλον-κάτι που βάλαμε απ' την αρχή, αλλά το διέλυσε ο γαμοαέρας που διαλύει τα πάντα εκεί πάνω- ηλιοπροστατευτικά δίχτυα, αυτοσχέδια σκέπαστρα απ' τα σκουπίδια, αυτοσχέδιες περιφράξεις, αυτοσχέδια κλουβιά, αυτοσχέδια χωρίσματα... ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΛΑ! ..ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ, ΣΕ ΚΕΚΛΙΜΕΝΟ ΚΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΛΟΦΟΥ, που νομίζαμε-όλοι εμείς που το δημιουργήσαμε(και πιο πολύ η ιδιοκτήτρια που το παραχώρησε στα ζωάκια)-πως θα ήταν για λίγο καιρό(που να ξέραμε πόσο!),  από ελάχιστα γυναικεία χέρια, κι από ακόμα πιο ελάχιστα αντρικά..και γι αυτό, όλη αυτή η κατασκευή, είναι φτερό στο γαμοάνεμο που το δέρνει,  στις θύελλες που το καταστρέφουν , κι εμείς..εκεί, πεισματικά να το αναστηλώνουμε πόντο πόντο, ξανά και ξανά, να γαμι@μ@στε στις δουλειές που δεν είναι για γυναίκες, στις τούμπες που τρώμε μέσ' τη λάσπη, στη καθημερινή φροντίδα των ζώων μας, ακόμα και άρρωστες με..πυρετό, πονόκοιλο, πονοκέφαλο, πονόδοντο, πονόλαιμο...χειρουργημένες, ταλαιπωρημένες, εξαντλημένες, αδιάθετες(και δεν είμαστε και πιτσιρίκες), με την ελπίδα μέσα μας(κι η πρόεδρος μαζί), όλ' αυτά να είναι προσωρινά και ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ...γαμώτο μου!!
Όσο για τους καβγάδες των σκυλιών μεταξύ τους... φυσικό είναι ρε παιδιά να υπάρχουν, όχι μόνο λόγω κακών συνθηκών του καταφυγίου, όχι μόνο ζέστης, όχι μόνο εκνευρισμού, όχι μόνο ανίας, ..αλλά και γενικά, γιατί έτσι είναι τα σκυλάκια μεταξύ τους, όπου και να ναι, ..στο δρόμο, στο σπίτι, στη βόλτα όταν διασταυρώνονται με άλλα σκυλάκια.. 
Θυμηθείτε τις φορές που έγιναν καβγάδες μεταξύ των κατοικιδίων σας, σκυλάκια-γάτες, όπως άλλωστε και..μεταξύ 5-6 ανθρώπων, αν τους έκλειναν μέσα σε 20 τετραγωνικά ενός σπιτιού, επί 3 χρόνια! ..ε και άγιοι να ήταν,  θα "τρώγονταν" μεταξύ τους,  έτσι χωρίς λόγο, από βαρεμάρα κι εκνευρισμό,  ..φαντάσου λοιπόν τα σκυλάκια εκεί πάνω, εκεί μέσα στα κλουβιά, που κάποιες στιγμές,  τους τη δίνει και τσακώνονται!
Βρε, ..εδώ και τ' άντερά μας στρίβουν και "μαλώνουν" μεταξύ τους!
Και πάλι, σε κάθε καβγά, εμείς που είμαστε στο καταφύγιο εκείνη τη στιγμή, σκοτωνόμαστε και τρέχουμε να τα χωρίσουμε, και να τα μεταφέρουμε άμεσα στο κτηνιατρείο να περιθαλπτούν!
Γενικά, γαμι@μ@στε σ' αυτό το καταφύγιο και ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ,  ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ,  ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ!...
κι όχι μόνο με τα εντός,  αλλά και με τα εκτός καταφυγίου σκυλιά, που είναι επίσης πολλά και τα φροντίζουμε κι αυτά,  και πολλές φορές τα φιλοξενούμε κιόλας,  όπως κι εγώ, και η Πρόεδρος, και κάποια Μέλη μας, αλλά και η πρώην Ταμίας και ιδιοκτήτρια του κτήματος του καταφυγίου, που κι εκείνη γαμ@έται να περισώζει, και να φιλοξενεί κατά καιρούς ζωάκια σπίτι της για λίγο, απ' το δρόμο, η απ' το καταφύγιο, το οποίο τώρα πασχίζει να ζητάει να ξαναπάρει πίσω απ' το Δήμο,  ..ο οποίος το 'χει φτάσει στη τελική του ευθεία το καινούργιο Δημοτικό καταφύγιο(όχι στο χτίσιμο, αλλά στην έγκριση απ' το υπουργείο)..  ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ..ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ..ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ απ' αυτό το κτήμα..ρε γαμώτο!!
Δηλαδή...πως αλλιώς να το πούμε να το ακούσουν όλοι..πως..ΚΑΙ εμείς οι εθελοντές του καταφυγίου, θέλουμε να φύγουμε από κει για το καλό των ζώων και το δικό μας,  και όλο το ΔΣ μας, θέλει να φύγουμε από κει για το καλό των ζώων και το δικό του,   και η Πρόεδρος θέλει να φύγουμε από κει για το καλό των ζώων και το δικό της, και η ιδιοκτήτρια του κτήματος θέλει να φύγουμε από κει για το καλό των ζώων και το δικό της,  ..αλλά πιο πολύ..τα ζωάκια μας, θέλουν να φύγουν από κει, και μας το..δείχνουν κάθε μέρα!!!
Ο τρόπος που το διεκδικεί η Πρόεδρος, είναι-όπως ο χαρακτήρας της-υπέρμετρα νομοταγής, εξαντλώντας όλα τα νόμιμα ηθικά θεμιτά και πολιτισμένα όπλα για τη προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το δήμο,που εμείς του ΔΣ ξέρουμε και βλέπουμε τις αποδείξεις, που σύντομα θα κοινοποιηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, .. σε όλα τα μάτια, για τους δύσπιστους και μη! 
Θεώρησε πως ο διακριτικός αγώνας που έκανε 3 χρόνια τώρα, με τόσες αιτήσεις, προσφυγές στο Δήμο, πρωτόκολλα κι ό' τι άλλο θεμιτό δικαίωμα εξάντλησε,  ήρθε η ώρα να τα εκθέσει δημόσια, για να διαψεύσει την αδράνεια που τη χρέωσαν..λόγω της "αθόρυβης" πάλης της! 
Ως δημοκρατική αθόρυβη αγωνίστρια όμως, ποτέ δεν εμπόδισε κάποιον απ' τα μέλη του συλλόγου(η του ΔΣ που ανήκω κι εγώ), να το παλέψει θορυβωδώς(όπως επιθυμώ κι εγώ) πχ.με απαγόρευση δημοσίων γραπτών επικριτικών μηνυμάτων προς το Δήμαρχο, η προσέγγισης του απ' το καθένα μας..ατομικά,  και να το παλέψει με διαφορετικό τρόπο! 
Η ίδια, έχει το δικό της προσωπικό τρόπο μάχης, με τη δική της σφραγίδα σ' αυτή τη διεκδίκηση για το καλό των ζώων, που ίσως διαφέρει από κάποιων άλλων φιλόζωων μελών μας, όπως τη δική μου (χωρίς τόση υπομονή και τόσο πολιτισμό..ντε και καλά)!
Η διαφορετικότητα κι η διαφωνία είναι υγιής! είμαστε απ' τη ίδια πλευρά όλοι εμείς που θέλουμε το καλό των ζώων, ..αλλά με διαφορετικό τρόπο ο καθένας(όπως η κ. Γεωργακοπούλου δικαστικά), με διαφορετική αντίληψη του αγώνα(όπως εγώ με προσωπικά μηνύματα στο Δήμαρχο),  με διαφορετικό "motto" γενικά(όπως άλλα μέλη μας),  κάτι που δημοκρατικά επιτρέπεται να διαχειριστεί κάποιος για το στόχο-που θέλω να πιστεύω-είναι ΚΟΙΝΟΣ!! 
Κοινός στόχος, ίδια πλευρά, κοινό όνειρο..αλλά με διαφορετικούς τρόπους επίτευξης!  Κι όποιος πετύχει, κι ό'τι πετύχει,  αρκεί να το πετύχει,..για να κερδίσουμε όλοι εμείς οι..διαφορετικοί της ίδιας πλευράς και του ίδιου στόχου:  μια ποιοτική ζωή για τ' αδέσποτα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το marmari.eu ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.